Heliskiing i Canada

Det er en grunn til at 90% av all heliskiing i verden foregår i Canada, eller nærmere bestemt i BC, eller British Columbia. Det kan være en tilfeldighet at det ble oppdaget men det er IKKE en tilfeldighet at dette er pudder himmelen over noen. Det er en tre fire viktige faktorer som sørger for det.

Det hele startet faktisk på 60 tallet da en Østerriker ved navn Hans Gmoser tok seg over for å undersøke de kanadiske fjellene. Og her kunne jeg fortsatt i det vide og det brede men det er egentlig ikke så viktig. Om du er spesielt interessert i historien finner du den her.  Idag er det ca 25 lodger ute i den Canadiske villmarka som det drives heliskiing fra. 

British Columbia i Canada er episenteret for heliskiing i verden. British Columbia har den perfekte kombinasjonen av terreng, klima og nedbør.

 

Det er her de fleste av Heliskiing og heliboarding operatørene på kloden - over 90%. I British Columbia er det forskjellige regioner med ulike fordeler og ulemper basert på de tre hovedfaktorene.

Delstaten British Coloumbia BC er enormt stort, den består av to store og en mindre fjellkjede og stillehavet sørger for intet mindre enn et enormt snøfall kontinuerlig gjennom vinteren. I tillegg bor det nesten ingen mennesker i disse områdene og skikjøringen foregår i områder som ikke er tilgjengelig for de fleste.

British Columbia er den hellige gral for alle som er ute etter å garantert få kjørt ubegrenset med urørt pudder når de drar avgårde på skiferie.