Hvordan velge heliskiing sted?

Hvordan velge heliskiing sted? 

Med så mange forskjellige lodger å velge i mellom er det ikke så lett. Og når man leser på sidene deres er det utrolig vanskelig å faktisk skille de forskjellige lodgene fra hverandre.  Det er faktisk lettere å se på dette fra lodge til lodge enn fra operatør til operatør.  Det er egentlig kun et par store og så veldig mange små.

Sikkerhet er utrolig viktig for oss og vi jobber kun med operatører som er godkjente av bransjens eget kontrollorgan HeliCatCanada.

Det som avgjør forskjellen på opplevelsen er flere ting så det er lurt å ha gjort seg opp en mening om hva man faktisk vil kjøre. For det er så stor forskjell på de forskjellige lodgene at det kan du nemlig velge. 

Terreng og snø er veldig forskjellig fra sted til sted og lodge til lodge. Hva du får kjøre avgjøres av gruppens skiferdigheter. Hvor mye du får kjøre avgjøres av helikopter type og antall grupper.

Her er de viktigste faktorene:

  1. Hva slags terreng vil du kjøre?
  2. Hvor mye vil du kjøre?
  3. Hvor mange er dere som skal kjøre sammen?

Dette er 3 ting som det er greit å ha et forhold til og som vil bestemme mye når vi skal hjelpe deg å finne fram til riktig sted.  Vil du kjøre høyfjell og på bre, ligge å kruse i høy hastighet med snøen blåsende rundt deg. Eller er du mer typen som vil kjøre skog og pillows. 

Er du ute etter kvalitetsturene eller er det flest mulig høydemeter som gjelder? 

Er det deg og en kompis som skal avgårde eller veninne-gjengen på 6 eller alle guttas årlig tur? Skal dere over med firmaet på 25. Eller er det familitur på gang?  Er det kun dere som vil kjøre sammen eller er det greit å være med en gjeng? Dette er de viktigste tingene å vite og vil raskt kunne gi oss oversikt over hva som passer best for dere.

Hvor i BC er det best heliskiing?

 
Man kan grovt sett si at det er 2 områder i BC man kjører heliskiing,  inne i landet og ute ved kysten. Det er veldig forskjellig opplevelse på alle måter.
 
Les mer:

Når på sesongen skal man dra?

Dette er ikke så vanskelig å velge, men det kommer litt an på hvor man har lyst til å dra. Det er oftere snøfall tidlig på sesongen og mer sol mot slutten.

Les mer:

Hvor lang reisevei er det før man er framme?

Her er det viktig å se på alternativene, hva blir faktisk total reisetid? Man flyr til enten Calgary eller Vancouver. Og så må man videre, langt videre.

Les mer: